Hur det började...

Kennels verksamhet började med framför allt två kullsystrar vi importerade från en av Rysslands främsta VEO kennel i Moskva. Vi stod länge på kö för att få köpa valpar från en exceptionell föräldrapar. Till slut fick vi välja ut ur en hel kull av fantastiska individer de hundarna som skulle lägga grund till våra egna linjer. Två systrar, extremt lovande, orädda och stabila flög hit och blev en del av vår familj. 

 

  • Athena Pallas

  • Antheia

Veolar Athena Pallas

Athena är flockens ledare. Lugn och självsäker - hon leder flocken med vishet och harmoni. Hon håller sig alltid nära oss och ser till att inget oväntat händer. En otrolig hjälpreda när vi jobbar med fåren, hon hjälper till att leda in fåren eller getterna när vi byter betesplats och det är hon som ser till att inget får eller lamm vandrar vilse. Athena har blivit champion i bl.a Lettland och Estland och blev prisad för sin otroliga vackra exteriör. Hon har även väletablerat sig i avel. Athena har gett oss tre kullar, valpar av otrolig kvalitet som har ärvt hennes psyke och exteriör. 2018 fick Athena sin sista kull G med en av Rysslands bästa hanhundar VEO Strazh Gefest där hon fick 5 valpar och har sedan dess gått i pension hos oss. Hon kommer nu leva vidare som den visa flockledaren hon är och hålla koll på gården och de nya barnbarn hon får, där alla kommer bära på en del av hennes skönhet och intelligens. 

Veolar Antheia

Antheia är Athenas second-in-command och är samtidigt den mest keligaste hunden i kenneln. Hon kan komma och stryka sig som en katt mot benen och kräva uppmärksamhet och kel på det mest oskyldigaste vis. Hon hyser stor respekt för sin syster Athena och är den som hjälper till att hålla flocken i styr. Antheia har haft en mycket lyckad utställningskarriär, hon har blivit champion i Lettland och Estland, hon har även haft en mycket lyckad avelskarriär. Hon har gett oss tre kullar av mycket hög kvalitet där hennes avkommor tävlar mycket lyckat i spår och sök, ställs ut och även används för jakt som eftersökshundar.